00531 vak vyškov

< 1 / 4 >

To facilitate an overall reorganizing of the Water Supply and Sewage System Vyškov headquarters which is comprised of several dilapidated or functionally unsuitable buildings, a modernization of the whole complex on the outskirts of the town has been proposed. Only one of the existing structures is preserved: a partially restored building of the no. 05 centre. A new volume copies the shape of the site boundary and encloses the protected space of the courtyard. The plan is well-arranged with the parts accessed by the public and the employees’ rooms and circulation strictly separated. A new customer service centre and staff offices are located in the front two storey section, while garages, storage rooms and other technological facilities are in the back section. The protruding covered entrance part accentuates the location of the customer service centre, the horizontal character of the building is underlined by a loggia running all the way along the offices on the first floor. To keep the headquarters operational during the construction works the project can be divided into several phases.

download projectlist
location:
Brněnská, Vyškov, CZ
client:
Vyškov Water & Sewerage Company
authors:
Jiří Knesl, Jakub Kynčl, Adam Koten
collaboration:
Jakub Tesař (DPS), Josef Hajný (AD)
project phase:
detailed project documentation
project period:
2016–2018
project site:
8 555 m2
build-up area:
3 048 m2
floor area:
3 600 m2