00281 house žabovřesky 02

< 1 / 7 >

The rehabilitation of a villa from the interwar period as a contrast of the old and the new. The conversion of one half of a detached house considerably respects the volume and the articulation of the original building. It keeps and strengthens the existing structure and adds new significant elements such as the glazed bay windows or the cubic volumes of the rooms inserted into the pitched roofs. The extension of the garage with the basement workshop forming an interface between the front garden and the private back garden are purely contemporary.

location:
Březinova, Brno, CZ
client:
private individual
authors:
Jiří Knesl, Jakub Kynčl
project phase:
completed
project period:
2010–2011
building period:
2011–2015
project site:
1 594 m2
build-up area:
182 m2
floor area:
402 m2
photo:
Radek Brunecký